Pazar, Kasım 11, 2012

500 Days of Summer

     This is not a love story, this is a story about love... ( Bu bir aşk hikayesi değil, aşk hakkında bir hikaye... ) Bu cümle sanırım her şeyi özetliyor. Yönetmeni Marc Webb, senaristleri Scott Nevstadter ve Michael H. Weber olan 2009 yılı ABD yapımı 500 Days of Summer aşka farklı bir açıdan bakmamızı sağlıyor. Baş rolleri ise Summer Finn karakterini canlandıran Zooey Deschanel ve Tom Hansen karakterini oynayan Joseph Gordon-Levitt paylaşıyor.


   
      Filmimiz klasik bir aşk hikayesinden farklı olarak, hayatta karşımıza her çıkan kişinin aslında bir sebebi olduğu için çıkabileceğini anlıyoruz. Yani filmi izlerken öyle masallardaki gibi anlatılan bir kül kedisi ve onun beyaz atlı prensinin geleceğini hiç beklemeyiniz.

     Tom Hansen ve Summer Finn aynı şirkette çalışmaya başlamaktadır. Ve oğlumuz Tom Hansen kızımız Summer Finn'e aşık olur ve bir süre kızımız Summer Finn'de karşılık verir, ancak aslında aşık değildir, sadece hiç yaşamadığı şeyleri yaşamak ve keyifli günler geçirmek istemektedir. Ve bu Tom Hansen bu mutsuz aşkın sonunda hayaline doğru yol alır ve belki de sonunda hayatının kadınına rastlamaktadır.



     Film aşka dair farklı bakmamızı sağlarken, kadın ve erkek arasındaki farklılıkları da bir nevi göstermiştir. Tabii her erkek ve her bayan böyle olacak diye söylemiyorum ama 'Hayatta her kadın aşkı arar.' ideolojisini hedef alarak farklı bir yol da göstemiştir 500 Days of Summer.

     Filmimiz IMDb'den 7.9 puan alarak kendi türünde başarılı bir örnek olduğunu göstermiştir. Klasik aşk filmlerinden sıkılanlara veya aşk hakkında farklı bir şeyler görmek isteyenlere filmimiz önerilir.

     İyi seyirler, mutlu günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder