Salı, Ekim 30, 2012

Titanic

     Bu yazımda sizlere bir baş yapıt olan, küçükten büyüğe herkesin bildiği bir film, Titanic hakkında  düşüncelerimi belirtmek istiyorum. Bu öyle bir film ki her izlediğinizde aynı duyguları tekrar ve tekrar hissediyorsunuz; aşk, imkansızlık ve her şeye rağmen umut... Ve filmin sonunda Rose geçmişi hatırladığı andaki isyan duygusu...



     Filmin yönetmeni, başarılı işlere imza atan James Cameron, baş rollerde ise Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet'ı görüyoruz. Film 1997 yılı, ABD yapımıdır ve IMDb kendisine 10 üzerinden 7.6 puan verirken, seyircimiz 9.3 puan vermiştir. Filmin senaryosu 20. yy.'da gerçekleşen ve insanların bu gemi batmaz dedikleri ancak yolculuğu sadece 4.5 gün süren Titanic felaketinden esinlenilmiştir. Ve bu felaketi muhteşem bir aşk hikayesiyle birleştirerek mükemmel bir senaryo ortaya koymuştur James Cameron.

     İki ayrı dünya, Jack ve Rose; bildiğimiz türden zengin kız, fakir oğlan aşkı. Jack'in bulunduğu hayat koşullarına rağmen umudu, hayalleri vardır, Rose bulunduğu varlıklı dünyasında ise yapayalnızdır ki annesi bile  onu anlamamaktadır. Tam hayatından vazgeçeceği zaman hiç iletişim kurmadığı dünyadan biri ile karşılaşır, Jack. Ve bundan sonra aşkları adımı adım zirveye ulaşır, büyük bir felaketin içerisinde imkansız bir aşk.



    Peki ama Titanic filmi neden bu kadar başarılı oldu? Her felaketin içerisine bir felaket koysak filmi her izlediğimizde aynı duyguları tekrar hissedebilecek miyiz? Bence hayır. Peki öyleyse Titanic'in sırrı nedir? İşte  bunu çözemiyorum, her izlediğimde aynı heyecanı tattıran bu filmin sırrını çözemiyorum. Evet, sırrı başarılı performanslarıyla Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet diyebilirsiniz, ancak birçok filmde oyuncular çok iyi performans gösteriyorlar ama filmi her izlediğimizde aynı etkiyi yaratamıyorlar. Mükemmel bir senaryo + kurgu + oyuncu performansı + yönetmen + müzik desek ne kadar doğru olur bilemiyorum, size kalmış.

     Böyle etkili ve başarılı filmlerin çekilmesi dileğiyle, iyi seyirler, sinemalı günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder