Çarşamba, Ekim 24, 2012

Ben Efsaneyim - I am Legend

     Herkese merhabalar,

    Bu yazımda ele alacağım film, yönetmeni Francais Lawrence olan, baş rolde her daim başarılı bulduğum Will Smith'in bulunduğu 2007 yılı Amerikan yapımı olan Ben Efsaneyim - I am Legend. Filmin konusu ise virüs salgınıdır, Will Smith'in canlandırdığı Robert Neville karakteri, New York'ta sağlıklı kalmayı başarabilen tek kişidir ve tabii yanındaki can dostu K-9 kurt köpeği ile birlikte. Aynı zamanda bir bilim adamı olan Robert Neville hastalığın tedavisini bulmaya çalışmaktadır.



     Ben Efsaneyim başarısını Will Smith'e borçlu olduğunu düşünmekteyim, zira filmi tek başına götürmekte ve izleyiciyi sıkmadan izlemeye teşvik etmektedir, yani en azından ben hiç sıkılmadan izlediğimi söyleyebilirim. Muhtemelen Will Smith yerine orta halde bir oyuncu oynasaydı bu film bu kadar başarılı olamayacaktı, ancak şu an kendi türünün içerisinde en iyi filmlerden biri diye söyleyebilirim. Sizde benim gibi zombi filmi hastasıysanız, hemen filmin başına geçin derim :)

     Bir düşünün bir şehirde tek başınasınız, küçüklüğünüzde gece yatarken yatağın altından canavar çıkacakmış gibi yorganı başına çektiğiniz anı düşünün, bu filmde de o duyguyu hissediyorsunuz. Gece zombiler o saklandıkları yerlerinden çıkıp sokakta gezmeye başlıyorlar ( ki bu zombilerin sakın öyle yavaş yavaş yürüdüklerini sanmayın, deli gibi koşuyorlar ve de çok güçlüler ) ve sizin tek yapabildiğiniz evinize kurduğunuz güvenlik kapılarının ve bombalarının sizi korumasını beklemek oluyor.



     Ayrıca belirtmem gerekir ki bir zombi filminin içerisine dram koymak ve tüm benliğiyle hissettirmek kolay bir iş olmasa gerek, çünkü bu tür filmlerde insanlar genelde gerilim, korku ve aksiyon ararlar ( tabii ki bu benim fikrim ), ancak bu filmde dram da çok iyi bir şekilde işlenmiştir.

    Filmimiz bir izleyici olarak benden geçer not almakla beraber IMDb' de kendisine 7.1 puan vermiştir.

    İyi seyirler, sinemalı günler...

1 yorum:

  1. Tiksinç bir film.Bunu izleyeceğime sandalyeyi duvarın önüne çeker, tavana bakar, Akasya Durağı'nı düşünürüm.

    YanıtlaSil