Perşembe, Ekim 18, 2012

Öldüren Sis - The Mist

 
 NOT : Arkadaşlar, yorumlarımın içerisinde filmin hakkında bazı ip ucu verecek bilgiler bulabilirsiniz, dolayısıyla okumadan önce bunu bilin ve sonradan lütfen itiraz etmeyin!


    Merhaba Arkadaşlar,
    İncelemek için seçtiğim ilk film, başarılı yazar Stephen King ve senarist Frank Darabontolan yazılmış olan, beni filmin son 2 dakikası ile üzerimde olağanüstü etki yaratan The Mist - Öldüren Sis.


    Film 2007 yılı Amerikan yapımıdır, tür olarak bilim kurgu, dram, gerilim ve korku (!) olarak değerlendirilmiş ancak fikrimi söylemeliyim ki korkudan ziyade bir psikolojik gerilim filmidir. Filmi izlerken sakın sandalyenizde ya da koltuğunuzda korkudan zıplayacağınızı düşünmeyin. İzledim, olmuyor öyle bir şey efendim! Başrol oyuncaları olarak ise karşınıza gayet iyi performanslarıyla Thomas Jane, Marcia Gay Harden ve Laurie Holden çıkıyor.
   
    Filmi benim için başarılı kılan öğelerden birisi filmin % 90'ının bir markette geçmesine rağmen hiç sıkmaması ve gerilimin her saniye sürmesi ve ayrıca insan psikolojisini çok iyi bir şekilde göstermesidir; bir insanın çaresiz ve umutsuz kaldığı bir zamanda neler yapabileceğini başarılı bir şekilde göstermektedir. Buna kanıt olarak sunabileceğim ve filmin en iyi repliklerinden biri olarak nitelendirebileceğim Toby Jones'un canlandırdığı Ollie Weeks karakterinin şu repliğidir;
    'Tür olarak temelimizde delilik var. İkiden fazlamızı aynı odaya koy, hemen taraf seçer ve diğerlerini öldürmek için sebep düşünmeye başlarız.'

    Ve filmin o son 2 dakikasıyla bir insanın yaşayabileceği pişmanlık duygusunu tüm benliğinizle hissedebileceğiniz, çaresizlik içerisinde donup kalacağınız, isyan edeceğiniz bir film. Sırf bu sahne bile için izlenebilecek bir film diyorum.

     Gerisi size kalmış, izleyin görün...
















1 yorum: