Salı, Aralık 18, 2012

Avatar

     Merhabalar,

     Bu yazımda teknolojisiyle herkesin dikkatini çekmeyi başaran Avatar. Film 2009 yılı, İngiltere ve Amerika yapımıdır ve yönetmen koltuğunda James Cameron yer almıştır. Baş rolleri ise Jake Sully rolü ile Sam Worthington ile Neytiri karakterini canlandıran Zoe Saldana paylaşmıştır.
 
     Avatar yeni bir çağ başlattı sinema sektöründe; Avatar'dan öncesi, Avatar'dan sonrası. 3D teknolojisi ile sinemaseverlere yeni seyir keyfi sağladı. İlk kez sinema salonunda filmin içerisindeymiş gibi seyretmek inkar edilemeyecek bir keyifti.

     Genel olarak baktığımda filmin başarısız olduğunu söyleyemem tabii. Yeni çekim teknolojisi, çekim sahneleri ile başarılı bir film. Ancak, filme yakından değil de uzaktan baktığım zaman, klişe bir hikayeyle karşılaşıyoruz. Aç gözlü bir ırk (insan) ile kendi dünyasını korumaya çalışan bir ırkın mücadelesini anlatıyor. Tabii içine bir de duyarlı bir bilim kadınını ve başta farklı düşünen bir asker koyarak daha bir izlenebilir kılmıştır. Hııı bu arada filmdeki filizlenen aşk hikayesini de unutmamak lazım ama değil mi?...

     Oyuncular açısından düşünecek olursam, her oyuncu rolünün hakkını verdiğini söylemeliyim. Ya da Avatar'dan sonra 3D teknolojisi ile çekilen bazı filmlerin sırf ticari amaçla çekildiğini düşünecek olursam, tabii ki Avatar başarılı bir film.

     Ancak, Avatar filmini izlemek isteyen hiçbir seyircinin hikayeyi merak ederek istediğini düşünmüyorum. Tabii buna bir yandan hak veriyorum, herkes yeni çıkan bir teknoloji ürününün meyvesi olan bir filmi izlemek ister. Fakat, bu durum bir filmi başarılı olmasını sağlar mı bilemiyorum.

     Filmimiz IMDb'den 10 üzerinden 8 puan alarak, seyircilerin beğenisini kazandığını gösteriyor.

     İyi vakit geçirmeniz dileğiyle, iyi seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder